teatre

Mitjançant el diàleg, la direcció, l’ús de l’espai i altres elements escènics, busquem captar l’atenció i la connexió emocional de l’audiència, creant un moment efímer d’exploració col·lectiva de la condició humana. Aquesta forma d’expressió artística ens permet reflexionar, emocionar-nos i connectar-nos amb narratives diverses, proporcionant una experiència única amb cada actuació en directe.

terra baixa

Guimerà plasma un mite existent a la seua època: la contraposició entre la Terra Alta i la Terra Baixa, que es presenten com a dos móns oposats.

La Terra Alta és vista com un lloc incorrupte, pur, sense malícia, ideal, bucòlic i, en definitiva, representa tot allò que, en principi, és bo per naturalesa. La representació que fa Guimerà d’aquest món és el camp, ja que és l’oposició perfecta a la Terra Baixa: un lloc que plasma tot allò que és dolent, corrupte, maliciós, insensible, materialista i, en definitiva, totes les coses malvades per a l’home. En este àmbit, Guimerà utilitza la ciutat, la vila, com a mitjà de representació. 

ha vingut un inspector

Aquesta obra va ser escrita el 1946 per l’escriptor i dramaturg britànic John Boynton Priestley i estrenada al teatre espanyol de Madrid al maig de 1951. Des d’aquest moment l’obra ha estat representada en escenaris espanyols i llatinoamericans en nombroses ocasions, inclosa una adaptació per a televisió.

Podem dir que és una història que t’atrapa des del primer moment i et va involucrant en els diàlegs amb l’objectiu de saber més, retrata una família adinerada de l’alta burgesia que es veu acorralada per un inspector que posa en dubte tot el seu sistema de valors i els exposa les conseqüències dels seus actes egoistes.