Qui som?

L’associació cultural La Companyia neix l’any 2016 com a plataforma de llançament, dins del món teatral professional, dels alumnes postgraduats en teatre i teatre musical de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa, l’escola referent a les Terres de l’Ebre en la formació en arts escèniques. 

La nostra trajectòria és intensa, i al llarg de tots aquests anys hem realitzat multitud d’espectacles que han omplert de gom a gom l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Algunes de les nostres produccions han estat «Superheroïnes, el musical», «La família Addams», «Els Pastorets de Joan Moreira», «Terra Baixa» i «El Petit Príncep», entre altres. També hem creat la formació musical «Els CLAP», formada per cinc membres de la companyia amb una llarga trajectòria formativa i experiència escènica que s’han posat a la butxaca a tots els infants d’arreu on han actuat.

Destaquem també la nostra vessant de teatre clàssic, on hem ofert espectacles com «Romeo i Julieta», «El Mercader de Venècia» o «Molt soroll per a no res», i també diferents espectacles de Commedia dell’Arte com «La visita de Massimiliano Monteminori» o «El capitano enamorat», que s’han representat tant a Catalunya com a França, així com espectacles itinerants i de carrer com «In flumen» o «El sopar del rei» que han omplert carrers i places. 

El 2023 ha estat l’any en que La Companyia ha impulsat el Festival TOTEM (TOrtosa TEatre Musical), un festival de teatre musical que apropa aquest gènere al nostre territori. En la seva primera edició es van presentar cinc espectacles que van fer gaudir a més de 2.400 espectadors. I davant l’èxit assolit, ja preparem la nova edició 2024 d’aquest festival ambiciós i amb ganes de crèixer.